ISO 13027


TS 13027 Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon

TS 13027 Gıda Üretim Yerleri Hijyen ve Sanitasyon TS 13027 Standardı Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon için genel kurallardır.
Tüketiciye zarar vermemek amacıyla güvenli gıda üretmek için; gerekli olan temel çevre ve üretim koşullarını sağlar.
Bunun sonucunda ürün güvenliğini tehdit edebilecek temel bazi önlemler baştan sağlanır ve gıdada oluşacak tehlikelerin önüne geçilir.

 

 

ISO 13027’ ün Yararları Nelerdir?

·        Yasal Mevzuatlara uyum sağlanır.

·        Mevcut veya olası tehlikelerin belirlenmesi sağlanır.

·        Periyodik denetimler ile işletmenizin hijyen gelişimini izleyebilirsiniz.

·        Periyodik denetimler sayesinde personellerin kontrollü çalışması sağlanır.